Du kan fyre opp Windows 10 på Raspberry Pi 3 nå.
Du kan fyre opp Windows 10 på Raspberry Pi 3 nå.

Annonse


Nå kan du kjøre Windows 10 på denne

Hvis du har en Raspberry Pi 3 og masse tid på hendene så kan du like gjerne gjøre deg klar for en fullverdig Windows 10-opplevelse. De samme folka som hentet Windows 10 gjennom Arm til Lumia 950 og 950 XL har nemlig gjort det samme for Pi.

Dette trenger du

Prosjektet finnes på Github og skal visstnok være veldig enkelt å gjennomføre. Det du trenger er enten Model B eller B+ av Raspberry Pi 3, et microSD-kort (helst med A1-rating) og et Windows 10ARM64-bilde som linkes til på nettstedet der du finner selve prosjektet.

Verktøyet har ifølge utvikleren José Manuel Nieto blitt laget med enkelthet i mente slik at du slipper å tenke på drivere, UEFI og andre avanserte valg som kun gir hodebry for veldig mange. Installeringsverktøyet gjør derfor det meste for deg.

Slik installeres Windows

For å installere Windows 10 ARM på Raspberry Pi 3 så går du gjennom følgende trinn:

Annonse
  1. Last ned Windows 10 ARM-bildet (vedlagt som .wim-fil), WoA-installeringsverktøyet samt Core-pakkene herfra.
  2. Kjør WoA-installeringen, gå til “Advanced”-kategorien
  3. Trykk “Import Core Package”-valget og velg Core-pakken.
  4. Klart til å kjøre Windows-valget

Det er ganske kult å se Windows 10 kjøre på en liten enhet, men naturlig nok må du ikke ha all verdens forventning til opplevelsen: det er prat om trege overganger og generelt ikke særlig raske prosesser.

Kilder:
Windows Latest
Github

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse