Tesla ruller ut nytt verktøy for å øke sikkerheten rundt selskapets biler.
Tesla ruller ut nytt verktøy for å øke sikkerheten rundt selskapets biler.

Annonse


Denne Tesla-funksjonen avslører tyvene

Tesla har nå annonsert at selskapet begynner utrullingen av Sentry Mode for Model 3-biler i USA i dag. Model S og Model X-biler som er produsert etter august 2017 vil også få funksjonen etter hvert.

Sentry Mode er et ekstra sikkerhetslag som skal beskytte mot tyveri.

Slik fungerer funksjonen

Tesla selv har følgende å si om Sentry Mode.

«Når den er skrudd på, går Sentry Mode inn i en “Standby”-modujs. Systemet bruker, slik som mange andre hjemmealarmsystemer, kameraer for å oppdage potensielle trusler. Hvis en minimal trussel oppdages, slik som at noen lener seg mot bilen, skrus Sentry Mode over til en varselstilstand. En melding vil vises på touchskjermen og varsle om at kameraene spiller inn video. Hvis en mer alvorlig trussel oppdages, slik som at noen knuser et vindu, skrus Sentry Mode over til en alarm-modus. Dette aktiverer bilalarmen, øker lysstyrken på displayet i midten og spiller musikk på maks volum fra bilens lydsystem».

Annonse


Få video av hendelsen på telefonen

Teslas mobilapp vil også varsle eieren av bilen om at fare er på ferde. Blant annet kan du motta videomaterialet som kameraene har fanget opp under et innbruddsforsøk.

Funksjonen må aktiveres manuelt hver gang man ønsker å bruke funksjonen. Den er tilgjengelig under Controls –> Safety & Security –> Sentry Mode

 

Kilde:
Neowin

Annonse