Grant Thompson oppdaget FaceTime-feilen i det han skulle ringe noen kamerater for å spille Fortnite.
Grant Thompson oppdaget FaceTime-feilen i det han skulle ringe noen kamerater for å spille Fortnite.

Annonse


Slik oppdaget han FaceTime-feilen

Det var en veldig alvorlig feil som ble oppdaget forrige uke i Apples operativsystem. Feilen gjorde spionering mulig gjennom FaceTime og pådro Apple et søksmål rettet mot seg, men selskapet rettet feilen samme uke og lovet i samme sleng at 14-åringen som fant ut av den kritiske feilen skulle bli belønnet for oppdagelsen.

Gir ukjent sum

Selskapet skal allerede ha utbetalt en ukjent sum til guttens familie, i tillegg til at de skal bidra med økonomisk støtte som skal gå til utdanningen hans. Apple har premier på opptil 200 000 dollar til folk som oppdager kritiske feil i programvaren deres.

Skulle spille Fortnite

Gutten skal også ha møtt sentrale skikkelser i Apple, og forklart at han oppdaget feilen da han skulle spille Fortnite med noen kompiser.

I det han skal ha forsøkt å lage en gruppesamtale gjennom FaceTime med mobiltelefonen sin så oppdaget han at det ble overført lyd fra både hans telefon og kameratenes telefoner mens telefonen fremdeles ringte.

Annonse
Varslet Apple

De tre guttene brukte den neste halvtimen på å teste det samme om og om igjen, for å se om det virket på samme måte – og det gjorde det. Så viste gutten problemet til moren sin, som skjønte at det var prat om en kritisk feil og som henvendte seg til Apple.

Apple deaktiverte funksjonen for gruppesamtaler på FaceTime mens de i mellomtiden jobbet for å fikse feilen. Den er nå rettet i iOS 12.1.4.

Kilde:
USA Today

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse