Brukerne liker det ikke veldig godt at Reddit-ledelsen har latt kinesiske Tencent spytte inn masse kapital.

Annonse


Kinesisk investering i Reddit får brukerne til å se rødt

Reddit har blitt et enormt samfunn på internett de siste par årene, og fungerer som et tilholdssted for nærmest alle, med utallige emner og temaer som diskuteres på de ulike underkategoriene.

Tencent investerte 150 millioner dollar

På mandag meldte ledelsen i Reddit Inc. at de hadde reist 300 millioner amerikanske dollar i kapital, hvorpå store deler av Reddit-samfunnet stusset på én av investorene som sto bak halvparten av den totale summen: kinesiske Tencent Holdings Ltd. som den siste tiden ifølge TechCrunch har vist interesse for nettsamfunnet som ble verdsatt til omkring tre milliarder dollar.

Redd for sensur

Brukerne av Reddit var veldig kjappe til å uttrykke sin misnøye med at Reddit hadde latt Tencent innta en slik posisjon i selskapet, og publiserte mange bilder som kinesiske myndigheter har hatt tendens til å sensurere. Blant disse finner man bilder fra demonstrasjonene på Tiananmen-plassen:

Annonse
Knyttes sammen av videospill

Det er uten tvil et interessant partnerskap som administrerende direktør i Reddit Inc. argumenterer for å være aktuelt ettersom videospill er et veldig relevant samarbeidsområde og det som knytter de to selskapene. Til CNBC fortalte Reddit-sjefen at spill er et av de mest populære kategoriene på nettsamfunnet.

Det blir interessant å følge med på endringer som forekommer på samfunnet fremover, måtte det være skjult eller så åpenbart som det får blitt. Reddit har lenge vært en plattform hvor man si hva man føler for, og det er naturlig nok dette brukerne frykter at vil stå overfor utfordringer når det kinesiske selskapet blir en slik stor interessent.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse