Apples nyhetstjeneste skal ikke være så langt unna lansering, men samarbeidspartnere uttrykker misnøye overfor vilkårene Apple foreslår.
Apples nyhetstjeneste skal ikke være så langt unna lansering, men samarbeidspartnere uttrykker misnøye overfor vilkårene Apple foreslår.

Annonse


Avslører nyhetsstjenesten sin neste måned

Apple møter opposisjon så det holder i det de skal lansere en nyhetstjeneste denne våren der enkelte nyhetskilder må skrive under på avtaler der de sier fra seg halvparten av inntektene hvis de ønsker å ta i bruk deres tjeneste for å fremme artiklene sine.

Halvparten går til Apple

Det er The Wall Street Journal som melder fra om misnøyen blant store aktører som The New York Times og The Washington Post, som begge er kritiske til vilkårene ved å inngå partnerskap med Apple i dette. Den nye tjenesten vil antakelig gi brukere full tilgang til alle artikler med en månedlig kostnad på omkring ti amerikanske dollar, hvor halvparten av inntektene går til Apple.

I tillegg til at vilkårene skal ha det til en fordeling på 50 prosent, så stiller Apple krav om at resten av inntektene samles og fordeles basert på hvordan brukerne har engasjert med ulike artikler fra de respektive kanalene. Utover dette stusser enkelte over at Apple stiller krav om at noen må forplikte seg til tjenesten på årsbasis. Ikke alle er fornøyde med dette: noen vil ha lengre kontrakter mens andre ønsker mindre grad av forpliktelser.

Deling av brukerdata

En annen ting The New York Times og The Washington Post misliker skal visstnok være at Apple ikke ønsker å dele kundeopplysninger med samarbeidende parter, måtte dette være e-postadresser eller kortdetaljer, som de mener er sentralt for å stelle i stand egne databaser og for å markedsføre andre produkter.

Kilder:
Reuters
Neowin

Annonse