– Kan ikke sitte stille

Den nye presidentordren kommer i en tid med økende spenning og bekymring rundt Kinas stødige arbeid mot å bli en global AI-supermakt.

Annonse


Trumps ordre er i beste fall vag. Den inneholder få detaljer og har ingen klar finansieringsplan, i motsetning til mange andre land som har egne AI-finansierte prosjekter.

– Amerikanere har profittert vanvittig mye fra å være tidlige utviklere og internasjonale ledere av kunstig intelligens. Ettersom farten på kunstig intelligens-innovasjon øker verden rundt, kan vi ikke sitte stille og anta at vårt lederskap er sikret. Vi må forsikre at fremskritt i kunstig intelligens fortsatt blir drevet av amerikansk oppfinnsomhet, reflekterer amerikanske verdier og brukes til fordel for det amerikanske folket, heter det i en uttalelse fra Det Hvite Hus.

Dette er initiativet