Jim Ryan tar over rollen som CEO og president i PlayStation.
Jim Ryan tar over rollen som CEO og president i PlayStation.

Annonse


Han er den nye toppsjefen for Playstation

Sony Interactive Entertainment, altså PlayStation-avdelingen, får ny toppledelse fra 1. april. Det bekrefter selskapet i en pressemelding.

Den tidligere sjefen John Kodera blir nå erstattet med Jim Ryan.

Kodera får ansvaret for å videreutvikle spill- og innholdstjenester på PlayStation-plattformen, mens Ryan får det overordnede ansvaret for selskapet.

Kontroversiell uttalelse

Den nye toppsjefen er ingen fersking i Sony Interactive Entertainment – han har vært med i gamet i mange år. Han har imidlertid et noe frynsete rykte blant PlayStation-fans, primært på grunn av en uttalelse han kom med i forbindelse med temaet bakoverkompatibilitet.

Annonse
– Jeg var nylig på et Gran Turismo-arrangement der de hadde PS1, PS3, PS3 og PS4-spill. PS1 og PS2-spillene så eldgamle ut. Altså, hvorfor vil noen spille dette, uttalte Ryan til Times Magazine i 2017.

– Han har vært forpliktet til PlayStation i 25 år

Uttalelsen falt ikke i god jord hos spillerne. Bakoverkompatibilitet er en av de mest etterspurte funksjonene for enhver konsoll, noe toppsjefen tross alt burde ha fått med seg.

Sonys CEO, Kenichiro Yoshida, har likevel bare lovord å komme med om Jim Ryan.

– Han har de siste 25 årene vært forpliktet til veksten av PlayStation. Jeg tror at den nye strukturen, der Jim vil styre SIEs overordnede organisasjon og operasjoner, og som vil tillate John å fokusere på nøkkelmålet om å videreutvikle PlayStation Network (som nå har over 90 millioner månedlige aktive brukere) vil gjøre SIE i stand til å akselerere innovasjonen og evolusjonen enda lenger.

 

Kilde:
VentureBeat

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse