Google har gjort en solid jobb med å ekspandere Pixel-merket sitt.

Annonse


Google Pixel tar innpå Apple og Samsung

Google har ikke helt nådd fram til Samsung og Apple på mobilfronten, men det store fokuset på Pixel-rekken over de siste årene ser uansett til å ha gitt avkastning. I en ny rapport går det fram at Google Pixel er raskest voksende i USA.

Vokste 43 prosent

Det er Strategy Analytics som står bak rapporten hvor Pixel-merket er kartlagt som det raskest voksende i USA for smarttelefoner i fjerde kvartal 2018. For å tallfeste dette så vokset Pixel-merket med 43 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i 2017 – en ganske imponerende vekst som i stor grad skyldes den siste modellen i serien, Pixel 3 og 3 XL.

Særlig imponerende er det ettersom markedet for smarttelefoner ellers ikke opplevde sin beste periode hittil, der markedet har vært karakterisert i stagnert innovasjon og endrede handlingsmønstre: det amerikanske markedet for smarttelefoner hadde totalt sett en nedgang på 23 prosent.

Annonse


Blant årsakene for den enorme veksten nevnes svakere salg hos både Samsung og Apple, at kinesiske ZTE måtte ende salget av telefonene sine i USA i tillegg til at rabatterte priser kan ha spilt en rolle.

Kilde:
9to5Google

Annonse