Apple vil ha halve fortjenesten, det vil de ikke være med på
Apples betal-tjeneste for nyheter og blader lanseres senere i år, men det er usikkert om de største amerikanske avisene blir enige med Apple om å gi fra seg halve fortjenesten.

Annonse


Apple vil ha halve fortjenesten, det vil de ikke være med på

Apple ønsker halvparten av inntektene fra avisene.

Alt du vil lese for under 100 kroner måneden

Tanken er å lansere en “Netflix for aviser” der man betaler Apple 10 dollar måneden for å lese så mye man ønsker fra publikasjonene som blir med.

Spørsmålet er nå hvor mange publisister som ønsker å gi fra seg halve fortjenesten til Apple for å få være med og derfor også potensielt nå hundrevis av millioner lesere. iOS har 1,3 milliarder aktive enheter globalt, men det er likevel mye å be om.

Utleverer ikke kundedatabase

Ifølge personer med kjennskap til forhandlingene, deles de resterende femti prosentene med utgiverne “i forhold til hvor mye tid leseren bruker per artikkel”.

Annonse
Et annet negativ for avisene er at Apple ikke ønsker å gi dem kredittkort-info eller epost-adressene til kundene – for mediene er dette svært viktig informasjon som gjør det mulig å promotere og selge ytterligere produkter.

WSJ sine forhandlinger med Apple skal i skrivende stund være positive, mens The New York Times og Washington Post er langt fra enige om vilkårene Apple har presentert så langt.

Lanseres senere i år

Betalingstjenesten, som etter planen skal lanseres senere i år, blir bakt inn i Apple News. Slik det fungerer per i dag får avisene beholde 70 prosent av inntektene det første året, og 85 prosent året etter.

Det er foreløpig usikkert om blader også blir en del av 10 dollar-tilbudet, eller om man vil måtte betale ekstra for det.

 

Kilde:
Wall Street Journal (betalingsmur)
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse