Apple registrerte i 2017 et patent som kan hente Face ID-funksjonalitet til biler.
Apple registrerte i 2017 et patent som kan hente Face ID-funksjonalitet til biler.

Annonse


Apple-patent hinter til Face ID for kjøretøy

Det har vært mange Apple-patenter i det siste – mange som ikke har resultert i noe håndfast inntil videre. Men denne kunne vi tenkt oss at det blir noe ut av, og en reell erstatning for bilnøkler.

Hyundai får fingeravtrykkleser

Tradisjonelle bilnøkler begynner allerede å få en utdatert følelse til seg, og flere bilprodusenter har rukket å skifte ut disse til fordel for opplåsing med mobiltelefonen i stedet. For å ta det noen hakk herfra så har Hyundai en bil på vei med fingeravtrykksleser, og som om ikke dette skulle vært nok så går det rykter om at Apple drømmer om en enda bedre løsning.

Brukerprofiler med ulike innstillinger

Et nylig publisert patent døpt “System and Method for Vehicle Authorization” forklarer i detalj hvordan biometrisk autentisering kan brukes for å låse opp biler. Mer spesifikt gjelder dette hvordan Face ID kan implementeres på biler for å gjøre prosessen med å låse og åpne bilen enklere.

Patentet beskriver mulighet for ulike brukerprofiler på samme kjøretøy med spesifikke innstillinger for musikk, seter og temperaturnivå så fort brukeren setter seg inn i bilen.

Annonse
Apple registrerte patentet først i 2017 så det er uvisst hvor det bærer hen med teknologien som beskrevet i dokumentet – det gjenstår å se.

Du finner patentet i sin helhet her.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse