I Windows 95 (ver. 2) kan du kjøre både Doom og Wolfenstein 3D.

Annonse


Du kan spille Doom og Wolfenstein 3D på Windows 95 v2.0

Om du savner tiden da du kjørte et veldig simpelt operativsystem som Windows 95 og brukte det til å kjøre populære spill som Doom og Wolfenstein 3D så er du ikke alene om det. Nå kan du heldigvis få alle disse opplevelsene gjennom nye operativsystemer, enten det er macOS, Windows 10 eller Linux.

Lanserte i sommer

Windows 95 er nemlig blitt tilgjengelig som et Electron-program: en åpen kildekode der utviklere kan lage applikasjoner med en nettleser samt JavaScript, HTML og CSS.

I sommer i fjor lanserte utvikleren Felix Rieseberg et Electron-prosjekt kalt Windows 95 på GitHub der det er brukt x86-virtualisering til å laste et Windows 95-innhold med JavaScript. I praksis virker det slik at applikasjonen åpner et fungerende Windows 95-skrivebord med innebygde applikasjoner:

 

Annonse
Lagt til flere spill

Uansett, denne måneden lanserte Rieseberg en oppdatert versjon av programmet (ver. 2) der de nye funksjonene blant annet inkluderer muligheten til omstart av maskinen og støtte for lyd i tillegg til at det er lagt til flere klassiske spill: Doom, Wolfenstein 3D, A10 Tank Killer og Grand Prix Circuit.

Hvor bra disse spillene kjøres i Rieseberg sin variant av Windows 95 er ikke helt kjent for oss, men det skal visstnok fungere til tross for at hele prosjektet er skrevet i JavaScript.

Programmet kan lastes ned her, det er verdt et forsøk dersom du vil oppleve den nostalgiske følelsen og samtidig spille noen gratisspill.

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse