Annonse


Nokia 9 PureView får et ekstremt kameraoppsett, men henger igjen på designfronten

Siden HMD Global sitt oppkjøp av PureView fra Microsoft Mobile har det vært rykter knyttet til en ny mobil med superkamera. Vi har nå visst en stund at telefonen kommer til å bli vist frem under årets Mobile World Congress i Barcelona senere denne måneden.

Et beist av et kamera

Takket være en ny lekkasje via 91Mobiles får vi også bekreftet flere detaljer – nettstedet har nemlig skaffet til veie pressebilder av telefonen.

Det som trolig kommer til å bli det viktigste salgsargumentet for denne modellen er kameraet. Telefonen består nemlig av hele fem kameralinser. Designet på kameraoppsettet ser unektelig bra og lovende ut i sin sirkulære form.

Ingen busslomme, men…

Bildene viser også at telefonen mangler en fingersensor på utsiden, dermed ligger det an til at Nokia 9 PureView får en fingersensor innebygd i 5.99″-panelet.

Annonse


Og: telefonen har ingen busslomme. Dette gjør at telefonen skiller seg ut fra de nyeste smarttelefonene på markedet, men ikke nødvendigvis på en positiv måte.

For konkurrentene har nå begynt å eksperimentere med andre måter å skjule kameraet på, som for eksempel kamerautskjæringer i selve skjermen. Nokia 9 PureView ser ut til å ta en noe mer «gammeldags» tilnærming til design, med forholdsvis tykke rammer rundt panelet.

Ellers er det verdt å nevne at telefonen ikke får en 3,5mm”-inngang for hodetelefoner. For lading og overføring av data benyttes USB C-standarden.

På prosessorfronten henger Nokia 9 PureView litt bak de beste med sin Snapdragon 845 SoC, men blir likevel en habil telefon med sine 128 GB interne lagringsplass og 6 GB RAM.

 

Kilde:
91Mobiles

Annonse