Sørg for å ha Android-telefonen din oppdatert.
Sørg for å ha Android-telefonen din oppdatert.

Annonse


Med disse bildene kan kriminelle ta kontroll over Android-telefonen din

Internett er kattenes røde løper – ikke noe annet sted er disse dyrene større kjendiser. Men det er ikke alltid trygt å klikke på bilder av de søte skapningene.

Åpner du for eksempel et søtt kattebilde i .PNG-formatet på Android kan du i verste fall risikere at hackere tar over telefonen din.

Alvorlig sårbarhet i rammeverket

Det er Google selv som informerer om dette i en ny sikkerhetsoppdatering til Android. Selskapet beskriver nemlig en kritisk sårbarhet som finnes i Androids rammeverk.

Angriperne kan enkelt kjøre ondsinnet kode på telefonen din gjennom et spesialutformet .PNG-bilde. Sårbarheten gjør det mulig for personen å kjøre koden som en såkalt privilegert prosess i Android, ifølge Google.

Annonse
Med dette kan angriperne ta over telefonen din og for eksempel installere skadelig programvare på den.

Vil ikke avsløre detaljer

Alle Android-versjoner mellom 7.0 og 9.0 er berørt av feilen.

Ifølge Google er det ingenting som indikerer at sårbarheten har blitt utnyttet, men på grunn av alvorlighetsgraden oppfordrer selskapet alle til å oppdatere telefonen sin så raskt som mulig.

Ettersom mobilprodusenter ruller ut Android-oppdateringer på ulike tidspunkt vil ikke Google oppgi de tekniske detaljene om sårbarheten, i frykt for at noen skal utnytte den i mellomtiden.

 

 

Kilde:
Zdnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse