Apple leker med ideen om en futuristisk måte å låse opp iPhone på.

Annonse


Se hva slags patent Apple har sikret for Touch ID-comeback

I den nåværende generasjonen iPhone og iPad Pro-modeller tilbys ikke Touch ID lenger som en biometrisk autentisering – denne har blitt skiftet ut til fordel for Face ID, en overgang veldig mange der ute er fornøyd med. Likevel kan man ikke nekte hvor praktisk og velfungerende Touch ID var, og et nylig Apple-registrert patent tyder på at denne teknologien kan gjøre comeback i enda bedre form.

Hele skjermen kan ta fingeravtrykket ditt

Patentet heter “Acoustic pulse coding for imaging of input devices” og indikerer at lyd påføres overflaten for å oppdage dersom noe kommer i kontakt med skjermen. På denne måten blir fingeravtrykklesing blir aktuelt på hele skjermen, fremfor et lite område som begrenser telefonen ved at det går på bekostning av mindre skjerm.

Av illustrasjonen under går det fram at fingeravtrykket leses i det man plasserer en finger på skjermen.

Annonse
Det brukes akustiske transducere som overfører kodede impulssignaler så fort den merker berøring, noe den deretter genererer et bilde av basert på dataen. Lydimpulser sender i prosessen ut refleksjoner som kan tolkes som fingeravtrykk og analyseres.

Fordeler å hente

Ifølge Apple Insider vil denne metoden gi fordeler sammenlignet med den nåværende Touch ID-teknologien. Deriblant finner man at komponentene tar mindre plass, og at fingeravtrykket i teorien kan leses hvor som helst på skjermen. At det ikke er elektroder på plass gjør også at autentiseringen går fortere, ettersom patentet indikerer at den nye metoden bruker mindre prosessorkraft.

Når dette er sagt så kan det ikke utelukkes at dette patentet aldri vil resultere i noe håndfast, det ville bare vært en i rekken av mange. Det som likevel er interessant og gjør dette særlig aktuelt er at Apple lenge har tuklet med denne nye måten å utføre biometrisk autentisering på.

Kilde:
Apple Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse