Annonse
Annonse
Annonse

Denne dommeravgjørelsen er gode nyheter for Apple

Neste måned møtes Apple og Qualcomm til rettssak i San Diego i USA.
Neste måned møtes Apple og Qualcomm til rettssak i San Diego i USA.

Apple og Qualcomm er i en heftig rettslig strid som handler bruk av patenter. Brikkeprodusenten hevder at Apple skylder dem over 60 milliarder.

Skadebegrensning i Apple-favør

Utfallet av rettssaken kan få store følger for begge parter, men nå har en dommer gjort det klart at konsekvensene for Apples del uansett blir mindre enn hva Qualcomm ønsker.

Brikkeprodusenten saksøkte Apple i 2017 for det selskapet hevder er urettmessig bruk av patenter i flere iPhone-modeller.

Annonse

Den nye dommeravgjørelsen fører imidlertid til at Qualcomm ikke kan kreve penger for perioden før søksmålet. Dermed er gigakostnadene Apple kan stå overfor uansett redusert.

Foreløpig seier over ett av patentene

Videre har dommeren avgjort at et av patentene Apple beskyldes for å ha misbrukt, ikke skal ha vært urettmessig brukt av selskapet.

Det er bare noen dager siden Qualcomm tapte i en tysk rettssal. En dommer avgjorde at fire av patentene Qualcomm saksøker Apple for, ikke var misbrukt av sistnevnte.

De samme patentene endte imidlertid i Qualcomms favør i Kina. Apple før jul tvunget til å rulle ut en oppdatering til iOS-brukere i Kina.

Rettssak neste måned

Rettssaken mellom partene skal etter planen settes i gang i San Diego iløpet av mars. San Diego er for øvrig Qualcomms hjemby.

 

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse