Fire år etter lansering i USA er Kids-varianten av YouTube tilgjengelig i Norge.
Fire år etter lansering i USA er Kids-varianten av YouTube tilgjengelig i Norge.

Annonse


YouTube Kids er lansert i Norge

For fire år siden ble YouTube Kids lansert i USA. Appen til iOS og Android vokste raskt, og ble fort en av de mest populære appene for barn.

Tryggere for barn

Mange har ventet på å få tjenesten til Norge, og nå kan vi melde at YouTube Kids er tilgjengelig her til lands. Det kommer frem i en pressemelding fra Google.

– Vi er veldig glade for å lansere YouTube Kids i Norge. YouTube Kids-appen er bygget opp spesifikt med foreldre og barn som målgruppe, for å gjøre det enkelt å få tilgang på godt videoinnhold om temaene de ønsker å utforske. Dette er en separat og tryggere strømmetjeneste for barn, med en hel rekke foreldrekontroller som gjør det mulig å skreddersy opplevelsen slik at den blir riktig for hver enkelt barnefamilie, sier europeisk sjef for læring og familie på YouTube, Greg Dray.

«Godkjent innhold»

Blant annet kan foreldre skreddersy hvilket innhold barnet skal få tilgang til gjennom funksjonen «Godkjent innhold». Foreldre kan også bestemme om barnet skal kunne ha tilgang til søkefunksjonen i appen.

Annonse


Kids-varianten av YouTube består blant annet av større og tydeligere ikoner for å gjør det enklere å navigere for de minste.

«Når foreldre åpner appen for første gang vil de få informasjon om hvordan YouTube Kids filtrerer og anbefaler innhold», forklarer Google.

Kan brukes på disse plattformene

YouTube Kids har også ferdiglagde spillelister som er satt sammen av kanaler Google stoler på – blant annet er spillelisten «Gøy å lære for skolebarn» – satt sammen av den norske stiftelsen Barnevakten.

Denne helt nye appen er tilgjengelig for gratis nedlasting, og barn kan bruke den på telefonen, nettbrett eller på TV-skjermen ved hjelp av for eksempel Chromecast eller en smart-TV.

«Skjermtid»

Med YouTube Kids kan man også stille inn hvor lenge barna får lov til å se på innhold. «Skjermtid»-funksjonen kan brukes for å begrense tilgangen – barnet vil varsles når tiden er ute.

YouTube Kids er gratis og reklamefinansiert. Google gjør det imidlertid klart at reklamen overholder selskapets annonseregler, noe som innebærer at det ikke er tillatt med annonser for mat og drikke, videospill eller filmtrailere ment for barn over 13 år. Klikkbare annonser er heller ikke tillatt.

Vil man ha en reklamefri opplevelse må man abonnere på YouTube Premium, for 119 kroner i måneden.

YouTube Kids kan lastes ned via Google Play og App Store.

 

Kilde:
Pressemelding

Annonse