Sjefen i QuadrigaCX var ifølge kona hans den eneste med passordene som kreves for tilgang til de 1,6 milliarder kronene.
Sjefen i QuadrigaCX var ifølge kona hans den eneste med passordene som kreves for tilgang til de 1,6 milliarder kronene.

Annonse


Over 1,6 milliarder borte: krypto-sjefen døde brått

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Haugevis av krypto-kunder står uten håp om å få tilbake sine mange millioner dollar i bitcoin etter at sjefen i den kanadiske vekselsentralen CuadrigaCX brått døde i India. Han var den eneste med passordene som kreves for tilgang til den digitale valutaen.

Ingen har den digitale nøkkelen

Det er 30 år gamle Gerald Cotten som ifølge kona Jennifer Robertson døde under en reise i India som følge av komplikasjoner forbundet med Chrons sykdom. Dødsfallet skal ha funnet sted i desember.

Sky News melder at Cotten skal ha hatt det fulle ansvaret med å håndtere all den digitale valutaen, som i sin helhet utgjorde omkring 190 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,6 milliarder kroner. Pengene skal være i såkalt “cold storage” hvor den eneste med kjennskap til den digitale koden var Cotten. Kona hevder hun ikke har passordet, og at de har forsøkt å få hjelp av en sikkerhetsekspert uten å lykkes.

Annonse


Det som er igjen av QudarigaCQ har søkt om kredittbeskyttelse for å få muligheten til å håndtere problemet. I en uttalelse skriver de at de over de siste ukene har jobbet knallhardt med å lokalisere og sikre krypto-lageret deres som holdes i “cold wallets”, men at de ikke har lykkes med dette.

Kilde:
Sky News

Annonse