Fortnite ble gjort om til konsertarena lørdag kveld.
Fortnite ble gjort om til konsertarena lørdag kveld.

Annonse


Over 10 millioner fulgte med under Marshmellos Fortnite-konsert

Like før helgen kunne vi melde at artisten Marshmello skulle holde konsert i det populære spillet Fortnite.

Spilte i Pleasant Park

EDM-artisten annonserte konserten på sin turneoversikt, der han hadde satt opp Pleasant Park, et spillområde i Fortnite, som neste konsertarena.

Lørdag braket det løs. Og spillerne fikk det de hadde håpet på – en ordentlig, virtuell konsertopplevelse i skytespillet.

Ingen våpen, bare musikk

Utvikleren Epic Games hadde lagt ned mye arbeid i planleggingen av dette arrangementet. Et mål var blant annet at spillerne ikke skulle få konsertopplevelsen ødelagt ved å bli drept av andre spillere.

Annonse
For å unngå dette skrudde Epic Games av våpentilgangen under konserten. Respawn-funksjonen var også justert slik at man kunne gjenoppta konserten hvis man mot formodning skulle dø.

Marshmello overalt

Når nedtellingen var fullført, ble man presentert for et glødende gult lys på scenen, som var bygd i anledning konserten. Så dukket Marshmello opp i den ikoniske marsmellow-drakten.

Epic Games hadde lansert et såkalt Marshmello-skin i forkant av konserten, så flust av folkene i «publikum», altså spillerne, var i samme bekledning som hovedpersonen selv.

Historisk

«Let me see everybody moving!», ropte artisten fra scenen. Så begynte konserten, med en skjerm i bakgrunnen fylt med lys og farger.

Marshmello forsøkte å skape en ordentlig konsertopplevelse, og ropte blant annet «Pleasant!», slik artister gjerne ville gjort på en ekte konsert i den virkelige verden. Kanskje syntes enkelte at det var kleint og en bisarr opplevelse, men det var like fullt fascinerende og ikke minst historisk.

Over 10 millioner skal angivelig ha fått med seg den ti minutter lange konserten, som ble kringkastet gjennom tusenvis av servere.

Spillere hoppet og danset og så ut til å like opplevelsen. Det er nok verken første eller siste gang vi får se noe lignende sprell i et spill.

Fikk du med deg konserten?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse