PC-spillere raser etter det ble kjent at det nye Metro-spillet ikke kommer på Steam.
PC-spillere raser etter det ble kjent at det nye Metro-spillet ikke kommer på Steam.

Annonse


Metro-utvikler: – Hvis folk boikotter spillet fordi det ikke er på Steam, kommer ikke neste Metro til PC

Forrige uke kunne vi melde at Metro Exodus dropper Steam og heller blir Epic Games Store-eksklusivt.

PC-spillere var langt i fra fornøyd med avgjørelsen.

For å si det forsiktig: svært mange er misfornøyde med at Epics nye spillbutikk går for en aggressiv eksklusiv-politikk.

Tar bladet fra munnen

Utviklerne i 4AGames har frem til nå vært tause i saken, men i det russiske forumet Gameinator, har en utvikler i selskapet tatt bladet fra munnen.

Annonse
Kort fortalt er beskjeden denne: Hvis PC-spillere boikotter Metro-spillet, fordi det ikke lanseres på Steam, er det en stor sjanse for at neste Metro-spill ikke vil komme til PC i det hele tatt.

Utvikleren, som kaller seg scynet i forumet, hevder spillerne ikke forstår hvor mye arbeid som er lagt ned i utviklingen av spillet, som for øvrig lanseres til PC, PS4 og Xbox One 15. februar.

Gir tidligere Metro-spill dårlige anmeldelser i Steam

Dette er kun én utviklers respons på kontroversene, og det er ikke en offisiell uttalelse fra selskapet.

Men det illustrerer likevel noe av frustrasjonen til utviklerne, som garantert har lagt ned mye arbeid i dette spillet, for så å bli gjenstand for en potensiell massiv boikott.

Iløpet av de siste dagene har en rekke PC-spillere gått inn i Steam og gitt tidligere Metro-spill dårlige anmeldelser.

Dette sier Valve

Valve var tydelig skuffet over valget om å droppe Steam. Spesielt mener selskapet det var urettferdig overfor alle som hadde forhåndskjøpt spillet i Steam.

«Senere i dag vil salget av Metro Exodus stoppes på Steam grunnet utgiverens beslutning om å gjøre spillet eksklusivt til en annen PC-butikk.

Utvikleren og utgiveren har forsikret oss om at alle tidligere salg av spillet på Steam vil fungere på Steam, og Steam-eiere får tilgang til spillet og eventuelle fremtidige oppdateringer eller DLC gjennom Steam.

Vi mener at beslutningen om å fjerne spillet er urettferdig mot Steam-kunder, spesielt etter en lang periode med før-salg. Vi beklager ovenfor Steam-kunder som forventet spillet å være tilgjengelig for salg også etter 15. februar utgivelsesdato, men vi ble nylig informert om beslutningen og gitt begrenset tid til å kommunisere dette ovenfor alle.»

Du kan lese hele innlegget fra Metro-utvikleren her.

Er dette en overreaksjon fra spillerne, eller er du enig i kritikken?

Kilde:
wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse