Spotify skal nå satse mer på podcaster.
Spotify skal nå satse mer på podcaster.

Annonse


Hevder Spotify kjøper Podcast-selskap for 1,7 milliarder kroner

Det er nå tre år siden Spotify la til støtte for podcaster og på den måten utvidet funksjonaliteten utover det å kun tilby musikk.

I fjor ble det også lansert en betaversjon av Spotify for Podcasters – dette gjorde at hvem som helst kunne laste opp sine podcaster til plattformen.

Vil satse stort

Den svenske strømmegiganten ser nå ut til å satse ytterligere på podcastsegmentet. Selskapet skal angivelig være nær et oppkjøp av Gimlet Media.

Gimlet Media er et nettverk som står bak flere populære podcaster, blant annet Homecoming, Reply All og The Cut.

Annonse
Partnere skal ifølge Wall Street Journal være i forhandlinger, og muligheten for at det ikke blir noe oppkjøp er fortsatt til stede.

Men det er langt i fra småpenger Spotify vurderer å spytte inn for overta podcastselskapet. Ifølge Recode skal kjøpsprisen være på 200 millioner dollar, omlag 1,7 milliarder kroner. Dette er imidlertid ikke bekreftet fra offisielt hold.

Forrige gang Gimlet Media hentet inn penger ble selskapet verdsatt til 70 millioner dollar.

Verdens største podcastplattform?

Podcast-industrien er i enorm vekst, og Spotify har iløpet av de siste årene prøvd hardt på å dytte denne formen for innhold på sine 200 millioner brukere.  Et eventuelt oppkjøp av Gimlet Media kan være et skritt på veien mot å bli verdens ledende podcastplattform.

Neste fredag, 6. februar, skal Spotify legge frem sine kvartalstall for sine investorer. Ikke se bort i fra at en bekreftelse på oppkjøpet vil komme i nærmeste fremtid.

 

Kilde:
Recode

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse