Tesla-ledelsen ser seg nødt til å sparke mange ansatte - eneste måten å gjøre Model 3 billigere på ifølge Musk.
Tesla-ledelsen ser seg nødt til å sparke mange ansatte - eneste måten å gjøre Model 3 billigere på ifølge Musk.

Annonse


Musk: Teslaer er fremdeles for dyre for folk flest – sier opp 1000 ansatte i California

I hjemdelstaten til Tesla, California, mister over 1000 ansatte sin arbeidsplass i et noe desperat forsøk på å senke kostnader for å holde profitabel drift – og i det hele tatt for å unngå en potensiell konkurssituasjon. Masseoppsigelsen ble annonsert tidligere i januar.

Sparket ni prosent i juni

Blant de ansatte inngår 802 av disse i monteringsanlegget på Fremont. Videre har 137 av dem hatt tilhold ved en fasilitet i nærheten av Lathrop og 79 ved hovedkvarteret i Palo Alto. Ved monteringsanlegget er det haugevis av produksjonarbeidere, salgsrådgivere og arbeidsledere som er oppsagt.

Masseoppsigelsene er et ledd i Elon Musk sin plan om å bli kvitt syv prosent av Teslas medarbeidere på verdensbasis – alt i et forsøk på å gjøre driften mer profitabel. Oppsigelsene ble varslet i en e-post til de ansatte den 18. januar – det er forøvrig ikke første gang Musk og ledelsen i selskapet ser seg nødt til å si opp store deler av staben: i juni bleomkring ni prosent av de ansatte sagt opp for tilsvarende grunner.

Må kutte kostnadsposten

Hovedårsaken og den største utfordringen ser ut til å bunne ut i at Tesla etter Elon Musk sine egne ord fremdeles ikke selger biler som folk flest har råd til. I prosessen med å gjøre Tesla billigere ved å bringe billigvarianter av Model 3 på markedet, ønsker selskapet å senke kostnadene sine betraktelig.

Annonse
Musk selv uttalte i forbindelse med oppsigelsene at selskapet er nødt til å kutte kostnader. Å foreta masseoppsigelser på denne måten er ifølge Tesla-sjefen den mest naturlige måten å oppnå målene på.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse