Surface-produktene har gjort det godt iløpet av det siste året. Siste finansielle kvartal i fjor ble selskapets sterkeste for Surface-serien.
Surface-produktene har gjort det godt iløpet av det siste året. Siste finansielle kvartal i fjor ble selskapets sterkeste for Surface-serien.

Annonse


Microsoft har aldri solgt flere Surface-maskiner

I disse dager offentliggjøres mange interessante nøkkeltall fra de store teknologiselskapene. Microsoft har nå lagt frem sine tall kvartalstall, og kan smile av suksessen med sine Surface-maskiner.

Beste kvartalstall for Surface

Som følge av godt julesalg økte inntektene fra Surface-serien med 39 prosent  sammenlignet med året før. Totalt brakte disse produktene med seg inntekter på 1,86 milliarder dollar, rundt 15 milliarder kroner.

Dette markerer de beste kvartalstallene for Surface-serien noensinne, ifølge Microsoft-toppsjef Satya Nadella.

Flere gode maskiner

En rekke gode Surface-maskiner har sett dagens lys det siste året, og både Surface Pro 6, Surface Laptop 2 og Surface Go er populære maskiner. Surface Pro 6 (les vår test) er appellerende som en rask nettbrett/PC-kombo, og Laptop 2 er en kraftig Windows-maskin som blant annet vi i ITavisen digget – selv om Microsoft også klarte å rote det litt til.

Annonse
Surface Go er også en kapabel maskin til en rimelig pris – vi likte den godt, men ble noe skuffet over ytelsen. 

Mens maskinene har satt fart på Surface-salget, har også den generelle inntekten for selskapet økt det siste kvartalet. Microsoft rapporterer om totale inntekter på 32,5 milliarder dollar (273 milliarder kroner) forrige kvartal – dette tilsvarer en økning på 12 prosent sammenlignet med samme kvartal året før.

Sterkt Microsoft-år

Skytjenester er det området inntektene øker mest – opp 20 prosent til 9,4 milliarder dollar. Azure-skytjenesten eksploderte og opplevde vekst på 76 prosent i forhold til forrige år.

Office 365-inntektene økte med 34 prosent, og LinkedIn brakte 29 prosent høyere inntekter med seg. Microsoft kunne også avsløre at over 64 millioner Xbox Live-medlemskap. Det er 5 millioner mer enn tallet året før.

Dårlig tilgang på brikker fra Intel sørget for å redusere Windows-inntektene – antall Pro-lisenser skal ha sunket med to prosent, og 11 prosent for de andre versjonene i 2018.

 

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse