Massive datalekkasjer ble kroken på døra for Google+.
Massive datalekkasjer ble kroken på døra for Google+.

Annonse


Denne Google-tjenesten forsvinner i april

I oktober i fjor sprakk nyheten om at Google+ hadde vært gjenstand for en massiv datalekkasje som berørte flere hundre tusen brukere.

Hendelsen fikk Google til å beslutte at Google+ skulle legges ned. Selskapet fortalte den gag at tjenesten ville forsvinne iløpet av ti måneder.

«Google+ legges ned på grunn av få brukere og utfordringer med å opprettholde et vellykket produkt som møter forbrukernes forventninger. Vi vil takke deg for å være en del av Google+», skriver Google i et blogginnlegg.

Bare noen måneder igjen

Selskapet har også kunngjort den offisielle datoen: 2. april legges Google+ ned, og innholdet ditt blir også tatt ned.

Annonse
4. februar vil du ikke lenger kunne opprette nye Google+-profiler, sider, samfunn eller arrangementer.

Google gjør også oppmerksom på at kommentarer du har lagt inn på nettsider, altså via din Google+-konto, vil slettes 7. mars.

Last ned innholdet ditt

Det er imidlertid ikke for sent å redde dine data fra nettstedet. Du kan fortsatt laste ned innholdet ditt, men du må huske å gjøre det før april. Instruksjonene for hvordan du laster ned innholdet ditt finner du her.

På grunn av at slettingen vil ta noe tid, vil du fortsatt kunne se noe innhold på tjenesten de kommende månedene.

Men i april er det altså slutt.

Dette sa Google

Google selv hadde følgende å si etter skandalen var et faktum i oktober i fjor:

«Hvert år sender vi millioner av varsler til brukere om personvern- og sikkerhetshull og problemer. Hver gang brukerdata kan ha blitt påvirket går vi ytterligere ut over våre juridiske krav, og legger til grunn flere ulike kriterier – med våre brukere i fokus – når vi avgjør hvorvidt vi skal varsle fra.

Vårt Privacy and Data Protection Office gjennomgikk denne saken, og vurderte hva slags data som var involvert, om vi nøyaktig kunne identifisere brukerne for å informere dem, hvorvidt det var bevis på misbruk og om det var noen grep utviklere eller brukere kunne foreta seg. Ingen av disse forholdene var oppfylt i dette tilfellet.

Gjennomgangen trakk frem den vesentlige utfordringen det er å drive og opprettholde et vellykket Google+, som svarer til brukernes forventninger. Gitt disse utfordringene og den svært lave bruken av forbrukerversjonen av Google+ bestemte vi oss for å avslutte forbrukerversjonen av Google+.»

Brukte du Google+?

 

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse