Belgia bannlyse loot-bokssystemet i Belgia i fjor.
Belgia bannlyse loot-bokssystemet i Belgia i fjor.

Annonse


EA tvunget til å fjerne denne FIFA-funksjonen i Belgia

Gjennom hele fjoråret var det mange diskusjoner rundt loot-bokser, systemet som lar spillere bruke ekte penger på å kjøpe ting i spill.

Belgia var tidlig ute med å vurdere et forbudt mot loot-bokser, og i fjor ble forbudet offisielt innført.

Skaperen av Fifa-spillene, EA, likte ikke forbudet noe særlig godt.

Selskapet hevdet at deres Fifa-spill var utviklet både etisk og i henhold til lovverket, og at det ville være feil å forby spillerne muligheten til å kjøpe såkalte Fifa-poeng, valuaten som brukes i Fifa-spillene.

Annonse


Føyer seg inn i rekken

Men nå ha EA snudd, eller rettere sagt; de har erkjent nederlaget. I en kunngjøring skriver EA at de vil slutte å selge FIFA-poeng i Belgia fra og med 31. januar i år.

Dermed vil spillere i Belgia ikke lenger være i stand til å kjøpe slike poeng som kan brukes til å kjøpe spillerpakker i FIFAs Ultimate Team-modus.

«Etter videre diskusjoner med belgiske myndigheter, har vi bestemt oss for å slutte med å selge FIFA-poeng i Belgia».

Tidligere har både Final Fantasy og Kingdom Hearts blitt trukket fra det belgiske markedet på grunn av sine loot-bokssystemer. Å stoppe med salget av FIFA-poeng var nok EAs eneste mulighet for å slippe å lide samme skjebne.

EAs finansdirektør. – Mange regjeringer er enige med oss

Og det var trolig en tung kamel å svelge. EAs finansdirektør, Blake Jorgensen, la ikke skjul på at han var sterk motstander av forbud mot loot-bokser. Under en kvartalsrapport i fjor uttalte han blant annet følgende:

«Vi tror ikke at loot-bokser og lignende mekanikker er en form for gambling. Jeg tror det er mange regjeringer rundt om i verden som er enige i oss om det. Og det er ikke bare oss, det er hele bransjen.  Vi jobber veldig hardt og følger nøye med alle våre industripartnere og ESA-bransjeorganisasjonen for å sikre at folk forstår nøyaktig hva loot-bokser er og hvorfor hvorfor de ikke er en form for gambling».

 

Kilde:
EA

Annonse