Med Project Shield forsøker Google å beskytte nyhetskilder fra digitale angrep.
Med Project Shield forsøker Google å beskytte nyhetskilder fra digitale angrep.

Annonse


Setter inn DDoS-tiltak for europeiske politikere

DDoS-angrep har i varierende grad blitt brukt de siste par årene for å manipulere valgsituasjoner rundt om i verden. Nå gir Googles Jigsaw beskyttelse mot slike angrep gjennom Project Shield, og tjenesten tilbys gratis til politiske organisasjoner i Europa.

Kan søke beskyttelse

Med Project Shield er målet å sørge for at nettsteder som tilhører politiske organisasjoner og som gjerne inneholder opplysninger om et kommende valg, ikke kan rammes av DDoS-angrep. Det innebærer blant annet nettsteder for nyheter, menneskerettighetsaktivister og journalister. For de det gjelder er søkeportalen åpnet, og man sende inn søknad for å få innvilget gratis beskyttelse allerede nå.

Måten Project Shield fungerer på er at det filtrerer dataangrep mens det pågår og hindrer uønsket og mistenkelig trafikk inn på nettstedet, trafikk som ofte er av den art som overbelaster serverkapasiteten og slår ut nettsiden.

Riktig tidspunkt

Google og Jigsaw har nok ikke valgt tidspunktet tilfeldig: man er ikke langt unna Europaparlamentsvalget for 2019 som avholdes i mai, et valg som er antatt å ta til seg mye oppmerksomhet i forbindelse med Brexit-situasjonen.

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse