Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Like før våren banker på døra kan Apple slippe sin mye omtalte strømmetjeneste. (Ill.: Apple )

Sagnomsust strømmetjeneste fra Apple kan være like rundt hjørnet

Sikter på april-lansering, ifølge nettsted.

Ryktene om at Apple planlegger å lansere en tjeneste som samler innhold fra flere strømmetjenester, er langt i fra ferske, men nå kan tjenesten være nærmere enn noen gang.

Ifølge The Information kan det være duket for lansering allerede i april.

Har bedt partnere om å «gjøre seg klare»

Samme kilde har tidligere uttalt at tjenesten kommer iløpet av første halvdel i 2019, men nå er datoen altså noe mer spesifikk.

Apple skal nå ha gitt beskjed til sine innholdspartnere om at de må gjøre seg klare for avduking i midten av april, og en offisiell lansering «noen uker senere».

Samle alt i én app

Apple vil med denne tjenesten tilby brukere å abonnere på flere strømmetjenester, for eksempel HBO, gjennom selskapets egen TV-app. Tanken er at du skal kunne samle dine favorittjenester under én paraply-tjeneste.

The Information kom opprinnelig med en artikkel i oktober i fjor høst der de omtalte Apples TV-planer. Den gang hevdet nettstedet at abonnementstjenesten vil lanseres i flere enn 100 land, der USA (ikke så overraskende) står først i køen.

Apples strømmetjeneste sies også å bli gratis for personer som eier Mac, iPhone, iPad og Apple TV. Det er ikke kjent om hvilke andre plattformer, som Windows, Chromecast, Android, PlayStation 4 og Xbox One, tjenesten eventuelt blir tilgjengelig på.

Flere tjenester på vei

I et intervju med CNBC tidligere i år, fortalte Apple-sjef Tim Cook at selskapet har flere nye tjenester på vei i 2019.

– De er ting vi virkelig gleder oss til og noe vi har jobbet med i flere år, uttalte Cook i intervjuet.

Spørsmålet er nå om TV-appen og Apples eget strømmeinnhold kommer samtidig. Foreløpig er det ingen håndfaste bevis på dette, men det er lov å spekulere. Apple skal ifølge Wall Street Journal ha investert åtte milliarder kroner på egenprodusert innhold til sin nye tjeneste.

Vi vet også at selskapets magasin-app er på vei etter at den ble oppdaget i betaen av iOS 12.2.

Det kan med andre bli en spennende vår, noe selskapet definitivt trenger etter mange måneder med dårlige nyheter.

 

Kilde:
The Information

Stikkord: app, Apple, strømming, tv