Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple sliter nok en gang med å kvalitetssikre programvaren sin. (Ill.: Apple)

iPhone-feil gjorde det mulig å spionere med video og tyvlytte

Nå har Apple stoppet tjenesten i påvente av ny iOS-versjon.

Apple, som i de siste årene har hatt større problemer med å kvalitetssikre programvaren sin, har nå kanskje gjort den største personvern-blunderen i nyere historie.

Oppdatert, 05:43:

Apple har stanset gruppe-FaceTime, og kun dette. i påvente av iOS-feilrettingen som kommer senere denne uken.

Apple har stanset tjenesten hos seg, så det ikke lenger skal være mulig å spionere med FaceTime sin gruppefunksjon.
Apple har stanset tjenesten hos seg, så det ikke lenger skal være mulig å spionere med FaceTime sin gruppefunksjon.

Oppdatert, 02:08:

Det er nå kjent at også videoinnhold kan sniktittes på, absurd nok ved å trykke på-knappen under en samtale. Nå er katastrofen nærmest komplett i omfang.

Oppdatert, 02:00:

Du skrur av FaceTime fra Innstillinger – FaceTime. Mer om FaceTime hos Apple.

Katastrofal feil

For: bruker du en iPhone med iOS 12.1 eller nyere, og ringer noen på FaceTime, kan du høre hva som skjer hos personen du ringer før personen aksepterer samtalen. Ja, du leste riktig.

Enda verre er det faktum at personen som det tyvlyttes til, ikke har noen måte å vite at dette skjer. Heldigvis er ringelyden fremdeles på plass.

Slik gjøres det

Feilen skjer om man videoringer noen i FaceTime, fra kontaktlisten, og mens det ringer må man sveipe opp fra nederste del av skjermen og legge til en person til i samtalen – det er nok å legge til sitt eget nummer (om det er i kontaktlisten), og vipps: du vil høre personen du ringte opp første gang, uten at vedkommende noen gang godtok samtalen.

Det anbefales å deaktivere FaceTime til Apple har rettet feilen. Vi forventer en hurtigfiks, enten i form av en iOS-oppdatering, eller på Apples servere.

Slik fungerer det:

FaceTime: nå med tvungen deltagelse:

 

Kilde:
9to5mac

Stikkord: Apple, ios, iphone