Enterprise-brukere av Windows 10 har støtt på en feil som gir blank skjerm ved oppstart.
Enterprise-brukere av Windows 10 har støtt på en feil som gir blank skjerm ved oppstart.

Annonse


Denne kombinasjonen av innstillinger tar knekken på PC-en din

Om du er en Enterprise-bruker på Windows og har aktivert Microsoft Security Baseline og System Guard Secure Launch samtidig så kan du oppleve at det er trøblete å slå på Windows-maskinen med versjon 1809 og Windows Server 2019 med UEFI Secure-start.

Dårlig kombinasjon

Kombinasjonen av innstillingene over gir ifølge Aaron Margosis fra Microsoft en blank skjerm ved oppstart, og problemet spores til en feil i validering av katalogfiler. Feilen er til stede likegyldig av hvilken maskinvare du bruker, det krever bare at innstillingen for System Guard Secure Launch er aktivert. I tillegg påpekes det at sjansen er større for å bli møtt med blank skjerm dersom man har installert Microsoft Security Compliance Toolkit 1.0.

Jobber for å rette feilen

Det er bare Education og Enterprise-utgavene av Windows 10 som skal ha problemet ettersom de øvrige Windows 10-utgavene (Home, Pro, Business) ikke har fått System Guard-funksjonen ennå.

Microsoft jobber ifølge Bleeping Computer med å rette feilen permanent i en Windows-oppdatering som kommer i fremtiden, men inntil videre anbefales det at de som plages av feilen deaktiverer “ConfigureSystemGuardLaunch”.

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse