Samsung skal angivelig være interessert i å kjøpe Corephotonics.
Samsung skal angivelig være interessert i å kjøpe Corephotonics.

Annonse


Samsung blar opp 1,3 milliarder kroner for denne teknologien

For to år siden annonserte Oppo et smarttelefonkamera med 5x optisk zoom. For et par uker siden annonserte de også en oppgradert versjon med 10 x zoom.

Selv om 5x zoom-kameraet aldri endte opp i et sluttprodukt for oss forbrukere, demonstrerte selskapet noe av mulighetene med denne teknologien.

Selskapet som hjalp Oppo med å realisere denne zoom-teknologien,  heter Corephotonics. Og kanskje må Oppo finne seg en annen hjelper snart.

Punger ut

Gsmarena meldte først at Samsung var i «avanserte» samtaler om et eventuelt oppkjøp av Corephotonics. Det var kilder med «kjennskap til saken», som hevdet dette.

Annonse
Ifølge nettstedet Globes, er partene nå enige om en kjøpssum. Samsung skal ifølge kilder ha gått med på å betale 155 millioner, omlag 1,3 milliarder kroner, for selskapet.

Både Huawei og Google har tatt igjen Samsung når det gjelder kamerakvalitet. Kanskje kan Corephotonics være akkurat det selskapet trenger for å skille seg ut igjen?

Sistnevnte selskaps nyeste produkt er et trippelkamera-oppsett som kan oppnå 25x zoom.

Saksøkte Apple

Apple ble for øvrig saksøkt av det israelske selskapet i november 2017.

Corephotonics hevder at Apple urettsmessig benytter seg av selskapets patenterte teknologi i deres iPhone 7 Plus og 8 Plus. Utfallet av dette søksmålet er foreløpig ikke kjent.

 

Kilde:
Globes
gsmarena

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse