Apple ønsker angivelig å kaste seg inn i spillmarkedet for alvor.
Apple ønsker angivelig å kaste seg inn i spillmarkedet for alvor.

Annonse


Hevder Apple vurderer å komme med «Netflix» for spill

Nettstedet Cheddar siterer fem anonyme kilder som hevder at Apple planlegger å komme med en egen spillbasert abonnementstjeneste – noe ala Netflix for spill.

Begynte samtaler i fjor

Kildene forteller at Apple er i samtaler med spillutviklere angående en slik tjeneste, som trolig vil la brukere betale en månedlig sum mot ubegrenset tilgang til et spillbibliotek.

Samtalene skal ha blitt igangsatt sent i fjor høst.

Kan ta utgiverrollen

Verken pris eller lanseringsdato er foreløpig kjent, og ettersom samtalene er i en tidlig fase, kan det også hende at Apple ender opp med å skrote planene, ifølge Cheddar.

Annonse
Interessant er det uansett at Apple visstnok ser for seg å ta på seg rollen som utgiver for enkelte spilltitler, der de både tar ansvaret for markedsføring og selve utgivelsen.

Ikke bare Apple

Nyheten kommer i en tid der flere store aktører vurderer å slenge seg inni  gaming-markedet. I oktober begynte ryktene å svirre om at Google planlegger en Play Pass-tjeneste som vil gi Android-brukere tilgang til spill og apper for en månedlig sum.

Om Apple velger å gjøre noe lignende, gir det mening. De er allerede på vei med en abonnementsbasert magasin-app, og Apples tjenester vil også bli tilgjengelig på flere TV-er i tiden fremover.

Mye tyder på at Apple nå ønsker å samle flere tjenester under én abonnementsløsning.

Kilde:
Cheddar

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse