Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo får Apple mer fart i mobilsalget underveis i andre kvartal og utover.
Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo får Apple mer fart i mobilsalget underveis i andre kvartal og utover.

Annonse


– Det verste er snart over, sier Apple-analytiker

Tidligere denne måneden skrev vi en sak som dekket at Apple i prognosene sine nedjusterte inntektene for året som kommer med nærmere ni milliarder amerikanske dollar som i stor grad skyldtes nedgang i folk som oppgraderer sine gamle iPhone-telefoner, særlig i Kina.

Den verste tiden snart over

Ifølge den populære Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo burde det verste snart være over for Apples del, med en overordnet beskjed om at Apple og mange av dets leverandører av komponenter nå er priset under deres faktiske verdier aksjemessig.

Kuo har selv for første kvartal estimert en nedgang i iPhone-salget fra mellom 38 til 42 millioner enheter til nå 36-38 millioner enheter på grunn av vedvarende lav interesse for nye iPhone-modeller i Kina og ellers flere utviklingsland. Nedgangen jevner seg så ut, ifølge Kuo, for andre kvartal.

Det snur i andre kvartal

I andre kvartal spår han interessant nok en oppgang, fra estimerte 30-35 millioner enheter til 34-42 millioner enheter. For å sette dette i perspektiv så er det 14 prosent mindre enn fjorårets andre kvartal, men likevel en positiv indikasjon ettersom man hadde regnet seg til en anslått nedgang på 29 prosent i første kvartal.

Annonse


For året 2019 fastholder Kuo sin estimering på mellom 188 og 192 millioner solgte enheter.

Kilde:
MacRumors

Annonse