Vivo Apex 2019 har masse vi ikke har sett i smarttelefoner om dagen, blant annet heldekkende fingeravtrykkleser og et veldig spesielt desgin.
Vivo Apex 2019 har masse vi ikke har sett i smarttelefoner om dagen, blant annet heldekkende fingeravtrykkleser og et veldig spesielt desgin.

Annonse


Sjekk monsteret fra Vivo – den har hverken knapper eller porter

Om du lenge har spart pengene dine for å kjøpe noe som designmessig overgår alt annet på markedet for smarttelefoner, så trenger du ikke vente særlig mer. Vivo Apex 2019 har nemlig en heldekkende fingeravtrykkleser, 12GB minne og kanskje viktigst av alt: ingen knapper eller porter, i tillegg til et ganske enestående design.

Ingen åpninger eller knapper

Den kinesiske mobilprodusenten er ikke ukjente til ideen om å lage spesielle telefoner, men tar det nå altså enda et hakk videre Apex 2019, som har funksjoner og egenskaper som er ulikt alt annet vi ser i dagens mobilmarked. Telefonen har ingen åpninger, og USB-porten er borte vekk til fordel for en magnetisk tilkobling for lading og dataoverføring.

Vivo Apex 2019 er veldig rund på kantene og har nærmest ikke-eksisterende rammer. Kan du tenke deg hva dette betyr for designet ellers? Jo, frontkameraet er borte vekk, enkelt og greit. Enheten er 5G-aktivert og utstyrt med Qualcomms nyeste mobilprosessor Snapdragon 855, 12GB minne og 256GB lagring.

Annonse


Touch Sense

At telefonen ikke har knapper betyr at du må lene deg på noe annet enn en power-knapp for å vekke skjermen: derfor har Vivo introdusert det de har døpt Touch Sense som tar trykkfølsomhet kombinert med kapasitive følere til å tolke berøring langs rammene på telefonen. Deretter blir disse berøringene omgjort til ulike input på telefonen, og du kan dessuten røre skjermen

Og hvordan har de fått bukt med problemet som er manglende høyttalere? Vel, det kinesiske selskapet har ny teknologi for dette også: Body SoundCasting kalles det, og gjør i praksis skjermen til en høyttaler. Skjermen brukes i tillegg som en heldekkende fingeravtrykkleser slik at det er likegyldig hvor du plasserer fingeren din for å låse opp telefonen.

Vivo Apex 2019 blir vist frem under årets Mobile World Congress som går av stabelen neste måned, men lanseringsdato på telefonen er hittil ikke kjent.

Kilde:
Android Central

Annonse