Ammobox Studios fjernet sitt eget spill fra Steam
Ammobox Studios så seg nødt til å få sitt eget spill fjernet fra Steam.

Annonse


Da betalingene fra utgiveren stoppet opp, gjorde indie-selskapet noe de færreste har gjort

Normalt sendes DMCA-advarsler når rettighetsinnhavere opplever at arbeidet deres misbrukes av andre parter uten tillatelse.

Men i en kuriøs sak som handler om indie-selskapet Ammobox Studios, er det andre grunner til at DMCA er i bildet.

Sendte DMCA-varsel

Selskapet sendte en DMCA-advarsel til Steam, der de krevde at deres eget spill, Eximius: Seize the Frontline, måtte fjernes fra Steam.

Utviklerne følte seg tvunget til å gjøre det fordi utgiveren av spillet, TheGameWallStudios, angivelig ikke lenger betalte dem.

Annonse


«For å gjøre en lang historie kort måtte vi utstedte DMCA mot vårt eget spill på Steam for å ta det fra utgiveren. DMCA-en har akkurat gitt resultater, for nå er spillet tatt bort fra Steam», forklarte Ammobox i en uttalelse tidligere denne måneden.

Vurderer rettens vei

Omtrent to uker senere dukket spillet opp igjen, men denne gangen uten TheGameWallStudios som utgivere. Nå velger de selv å ta den rollen.

«Svindel-utgiveren TheGameWall har blitt fjernet som utgiver fra Steam. Vi vil gjerne takke Steam for å hjelpe oss under denne forferdelige prøvelsen», heter det i uttalelsen fra spillselskapet.

De er heller ikke fremmed for å gå rettens vei for få få tilbake pengene.

«Vi vil videre vurdere rettslige skritt for å få tilbake pengene som var, og fortsatt er, holdt tilbake uten noen grunn. Dette er ikke over før vi har fått tilbake alle pengene som er stjålet fra oss. Vi gir oss ikke så lett. Vi vil kjempe mot urettferdigheten», skriver Ammobox Studios.

 

Kilde:
Torrentfreak

Annonse