Huawei-sjefen sendte e-post til de ansatte.
Huawei-sjefen har uttrykt bekymring for fremtiden der han blant annet belager seg på å måtte nedjustere prognosene sine.

Annonse


Varsler mulig nedbemanning i lekket e-post

I en e-post som er lekket på nett gir Huawei-grunnleggeren uttrykk for at selskapet står overfor potensielle nedbemanninger parallelt med at selskapet har støtt på en rekke utfordringer.

Uteblitt i det amerikanske markedet

Om du ikke har fått det med deg så er Huawei anklaget fra flere hold for å drive samarbeid med kinesiske myndigheter. Dette har resultert i at først og fremst amerikanske myndigheter har iverksatt tiltak for å motvirke spredning av Huawei-produkter blant annet i myndighetsrelatert arbeid, samtidig som de har oppfordret allierte nasjoner til å avstå fra å bruke selskapets teleutstyr.

Forberedt på det verste

I e-posten går det fram at selskapet har forberedt seg på det verste. For årene fremover spås det nemlig enda flere utfordringer med blant annet forventninger om svakere vekst, mye takket være en destruktiv måte å ekspandere virksomheten på. Zhengfei gir også uttrykk for at selskapet de siste 30 årene har hatt det veldig lett, og at de nå forbereder seg for større utfordringer enn noensinne. Dessuten er det indikasjoner på at de ser seg nødt til å nedbemanne på utvalgte områder.

De siste ukene har det kinesiske selskapet åpenbart lagt merke til at all den negative oppmerksomheten ikke er optimal for virksomheten, og nylig uttalte Huawei-sjefen Ren Zhengfei seg om situasjonen hvor han bedyret at selskapet aldri har spionert på vegne av kinesiske myndigheter og at de ikke har hatt planer om dette.

Kilde:
TechRadar

Annonse


Annonse


Annonse