Windows 10 ARM på Lumia 950 XL
Det går tregt, men det fungerer: Fallout kjører på fire år gamle Lumia 950 XL med Windows ARM.

Annonse


Her kjører han Fallout på fire år gamle Lumia 950 XL

Microsoft har besluttet å avslutte support og videre oppdateringer for Windows Mobile – det vil offisielt skje i desember 2019.

Men som en takk og farvel-gave har selskapet sluppet noen verktøy som gjør det mulig å installere andre operativsystemer på enhetene, så de i det minste kan leve videre.

Kjører på Snapdragon 810

YouTube-brukeren Wall SoGB benyttet seg av denne muligheten, og installerte Windows 10 ARM (WoA) på den fire år gamle Lumia 950 XL-telefonen.

WoA er designet for å kjøre på Snapdragon 835 og nyere, men Lumia 950 XL har en enda gamlere prosessor, nemlig 810. I tillegg har den bare 3 GB RAM.

Annonse


Måtte bruke x86-emulator

Ikke overraskende er resultatet en ganske treg telefon, og selv om personene i videoen nedenfor klarer å kjøre Fallout, gir det langt i fra en god spillopplevelse.

Verken Fallout eller Steam kjører på ARM-arkitekturen ut av boksen, så SoGB har brukt en emulator for x86-arkitekturen. I tillegg bruker han en ekstern mus og tastatur som er tilkoblet telefonen.

Uansett demonstrerer dette noe av potensialet til både Lumia-telefonene og Windows ARM-teknologien. Kanskje har Microsoft gitt opp mobilplattformen litt for tidlig?

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse