Tesla har med Elon Musk i spissen sett seg nødt til å avskjedige syv prosent av de ansatte i selskapet.
Tesla har med Elon Musk i spissen sett seg nødt til å avskjedige syv prosent av de ansatte i selskapet.

Annonse


30 prosent vekst i fjor – nå får pipa en annen lyd

Det går både opp- og nedover med Tesla om dagen: i det ene øyeblikket gir de fra seg en supernyhet som skal ha det til at alt er på skinner, og i det andre øyeblikket så foretar de seg beslutninger som indikerer mer trøblete tider. Tesla-aksjen har i dag måttet tåle en nedgang på syv prosent.

Sendte e-post om natten

I natt skal Elon Musk ha sendt ut en e-post til de ansatte i Tesla hvor det ble annonsert at selskapet må permittere en del ansatte for å kontrollere kostnadene i selskapet.

Av e-posten går det dessuten fram at Tesla må ty til slike tiltak for å kunne redusere prisen på Model 3 slik at denne havner på 35 000 dollar som i utgangspunktet ble lovet, i tillegg til å kunne gjøre andre produkter mer kompetitive med biler som faller under kategorien med fossilt brensel.

Hadde økning i fjor

Totalt er det syv prosent av de ansatte som blir permittert, men dette må settes i sammenheng med fjorårets vekst hvor selskapet fikk en økning i antall ansatte på 30 prosent. Blant de som avskjediges er det mange i sektorer hvor Tesla har opplevd for mye bortkastet tid.

Annonse


Avslutningsvis forteller Musk i brevet at fjerde kvartal ikke er like profitabelt som kvartalet før, hvor Tesla for første gang kunne melde fra om en betydelig profitt på hele 312 millioner dollar.

 

Kilde:
Electrek

Annonse