McIntosh MHA50 skal levere krystallklar lyd og er like stor som en typisk smarttelefon.

Annonse


Denne gir drømmekvalitet og passer fint i lommen din

I nyere tid har de fleste enten lagret musikk på smarttelefonen sin eller så strømmer man musikk direkte fra en strømmetjeneste, enten det er Spotify, Apple Music eller noe annet. En ting er det praktiske ved å ha musikken med deg hvor hen du går, men for en som virkelig setter pris på god lyd kan det ligge en altfor stor skuffelse med billig-DAC (digital-to-analog).

Passer rett i lommen

Flere produsenter har forsøkt å sette sammen alternativer for å få bukt med dette, enten det er hodetelefonforsterkere eller bærbare DAC-produkter som konverterer digitale musikkfiler på smarttelefoner og reproduserer disse. En aktør som nylig har kommet på banen med en slik enhet er amerikanske McIntosh som nå har introdusert MHA50 Portable Decoding Amplifier – rett fra kilden beskrives denne med et design som er myntet på de kravstore som ønsker overlegen lydkvalitet rett i lomma.

Størrelsesmessig er ikke McIntosh MHA50 særlig større enn den gjennomsnittlige smarttelefoner, og den beskrives som kompakt og lettvektet med et spesielt design som blant annet bærer preg av å ha et frontpanel i glass med berøringsfølsomme volumknapper som man tidligere har sett i klassiske McIntosh-produkter.

Annonse


Tilkoblingsmuligheter

I tillegg til å kunne kobles trådløst til smarttelefoner og PC-er gjennom Bluetooth 4.1 så har MHA50 inngang for kablet tilkobling til iOS- og Android-enheter samt kompatibilitet med både Mac OS og Windows-maskiner.

MHA50 fra McIntosh er utstyrt med en 32-bit DAC som legger til rette for dekodering av musikfiler fra nesten enhver digital kilde samtidig som den gir ut lyd med analogt signal i veldig høy kvalitet. Den støtter også 32-bit/192hHz hi-res audiofiler i tillegg til DSD64, DSD128, DXD353.8 og DXD384-filer samt asynkron USB audio. Den drives av et oppladbart batteri som skal gi seks timer avspilling over Bluetooth og betraktelig mer gjennom kablet forbindelse.

Kabelbonanza

Med produktet følger en liten bæreveske i skinn samt Lightning-til-USB for Apple-enheter og USB micro-B til micro-B for Android-enheter. I tillegg følger det med en USB micro-B til USB-C OTG-kabel og en USB micro-B til USB-A for Mac og Windows.

Vi er veldig spente på å se hvorvidt denne blir tilgjengelig i Norge og eventuelt når, men inntil videre er vi bare opplyst om amerikansk lansering og pris: MHA50 er tilgjengelig allerede nå for 700 dollar, tilsvarende rundt 6000 kroner.

Kilde:
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse