Nike har annonsert en ny versjon av deres selvknytende sko.

Annonse


Nå har de selvknytende Nike-skoene blitt bedre, men vil folk ha dem?

«Tilbake til fremtiden»-skoene fra Nike har vært under utvikling i mange år, og første gang de kom på markedet var i 2016.

Nå, to år senere, er oppfølgeren her. Selskapet har nå avduket Adapt BB, en selvknytende basketballsko som kan styres fra smarttelefonen.

Annonseringen kommer ikke som noen overraskelse, Nike la tidligere denne uken ut et videoklipp som viste flere NBA-stjerners reaksjon når de prøver skoene for første gang. Spillerne så begeistret ut, og i dag vil Nike la deg vite hvorfor.

Kan oppdateres

Disse skoene kan altså knyte seg selv, det er hele poenget med dem. Men Nike har forbedret dem siden forrige generasjon. Nå kan du blant annet forandre fargen på LED-lysene, og justere hvor stram knytingen skal være – enten via fysiske knapper på skoene, eller via en mobilapp.

Annonse


Dette er også trolig de første skoene i verden som kan få fastvare-oppdateringer. Jepp, vi er i 2019, folkens.

Tilpasser seg foten

Nike har satt inn en forholdsvis avansert motor i skoene, denne kan gjøre det enkelt å tilpasse dem brukernes behov.

«Når en spiller tar på seg Nike Adapt BB, vil skoene føle spenningen som kreves av foten, og deretter justere dem for å holde foten stabil», forklarer Nike.

En trådløs lader skal sørge for å at skoene ikke går tom for strøm. Batteriet skal ifølge Nike kunne vare i flere uker.

Langt i fra lydløse

Teknologien er kul, og at en variant av «Tilbake til fremtiden»-skoen faktisk eksisterer, er fascinerende i seg selv. Det er likevel noen spørsmål vi ønsker svar på. Hvor holdbare er disse skoene? Hvor tunge føles de på foten? Og vil Nike finne en løsning på «problemet» med at skoene bråker når lissene snøres?

Selvknytende sko er nok ingen nødvendighet for å leve et godt liv, men vi kan se et potensial her, spesielt for personer med ulike funksjonshemminger.

«Kun» for basketball – hva blir det neste?

Med nesten halve prisen (koster nå ca 3.000 kroner) sammenlignet med forrige generasjon, blir også skoene tilgjengelig for en større gruppe mennesker. Når det er sagt er disse selvknytende skoene primært rettet mot basketballspillere, noe modellnavnet også tilsier: «Adapt BB».

Kanskje vil slike sko appellere mer om Nike introduserer sko for flere bruksområder etter hvert?

Kan du se for deg at du kjøper selvknytende sko i fremtiden?

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse