Ren Zhengfeim er Huaweis grunnlegger og CEO.

Annonse


Huawei-sjefen kaller Donald Trump en «fantastisk president»

Milliardær og grunnlegger av kinesiske Huawei, Ren Zhengfeim, er ikke akkurat mest kjent for å uttale seg til pressen. For å sette det i perspektiv: Sist gang han snakket med internasjonal presse var i 2015.

Men i et sjeldent intervju med journalister, har imidlertid Huawei-sjefen nå lettet på sløret, trolig i et forsøk på å dempe bekymringene rundt selskapets sikkerhet og spionanklager.

– Ville aldri gjort noe for å skade verden

74-åringen insisterte flere ganger på at Huawei ikke spionerer på vegne av kinesiske myndigheter. Han kalte også Donald Trump «en fantastisk president», noe han begrunnet med den amerikanske presidentens skattekutt for bedrifter. Han poengerte også at han er lojal mot Kina.

– Jeg elsker landet mitt. Jeg støtter Kommunistpartiet. Men jeg vil ikke gjøre noe for å skade verden, sa Ren ifølge Bloomberg.

Annonse


– Uansett en fremtid for oss

Huawei-toppsjefen har trolig nok å gjøre for tiden. En rekke land, Norge inkludert, vurderer å utestenge Huawei fra kommende 5G-nettverk, og datteren hans er for tiden satt i varetekt i Canada, på vegne av amerikanske myndigheter.

Ren Zhengfeim er frykter ikke for selskapets fremtid, til tross for anklagene. 

– Huawei er ikke et offentlig selskap, så vi trenger ikke en vakker inntjeningsrapport. Hvis noen ikke vil ha Huawei i enkelte markeder, kan vi nedskalere litt. Så lenge vi kan overleve og lønne våre ansatte, er det en fremtid for oss, skal Zhengfeim ha sagt. 

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse