SpaceX har sett seg nødt til å kvitte seg med omkring ti prosent av staben.

Annonse


Nærmere 600 ansatte får fyken i SpaceX – bare i California

Det ble forrige uke kjent at SpaceX med Elon Musk i spissen har uheldige nyheter for en betydelig andel av de ansatte: som følge av planer om kostnadseffektivisering har selskapets ledelse besluttet å avskjedige ti prosent av de ansatte. I dette inngår 577 stillinger i California, hvor SpaceX har sin daglige primærvirksomhet.

Står overfor utfordringer

Bare noen få timer etter oppskytningen av årets første rakett fikk de ansatte det gjelder beskjed om at de ikke lenger skal jobbe i selskapet. SpaceX har i denne forbindelse gitt uttrykk for at det er en vanskelig beslutning ettersom de det gjelder i stor grad er hardtarbeidende og talentfulle, men at det er viktig for å takle de svært vanskelige utfordringene selskapet står overfor. I et brev de har sendt til flere kilder går det fram at selskapet må bli mer kompakt og sammenknyttet for at de skal kunne fortsette arbeidet med å utvikle ny teknologi og romfartøy.

Majoriteten av de avskjedigede er fra hovedkvarteret i California hvor de hittil har huset over 6000 ansatte – nå mister 577 av disse jobben. Av disse finnes blant annet flyteknikere, produksjonssjefer, maskinarbeidere og spesialister.

Sjefen i South Bay Workforce Investment Board forteller at det uheldig når slikt skjer, og at de er i samtaler med SpaceX for å kunne tilby tjenester til de rammede. I tillegg forteller han at det finnes mange romfartsselskaper i Los Angeles-området, noe som kan være aktuelt for mange av de som ikke lenger jobber i SpaceX.

Annonse


https://twitter.com/JustinArredondo/status/1083943618614747138

I 2018 utførte SpaceX 21 oppdrag for kunder i form av oppskytninger, hvor NASA og det amerikanske militæret er blant oppdragsgiverne. I september 2018 uttalte en SpaceX-topp at det kan se ut til at 2019 blir et år hvor antall oppskytninger stagnerer noe på grunn av svekket interesse telekommunikasjonsindustrien.

SpaceX: – Starship er snart klar for sin første test

Kilde:
Bloomberg

Annonse