Flere spillere har funnet et hemmelig rom i Fallout 76. Nå stenges flere av dem ut fra spillet.

Annonse


Fallout 76-spillere fant hemmelig rom for utviklere

Fallout 76-sagaen fortsetter, og denne gangen er det en kuriøs liten sak: flere spillere har funnet et hemmelig rom i spillet – et rom ment for utviklere. På innsiden kan man finne stort sett alt som finnes i spillet, både objekter og våpenutstyr. 

Ryktene om rommets eksistens skal ha svirret på ulike Discord-kanaler i noen uker, men det er først de siste dagene at saken har fått oppmerksomhet i det offentlige rom.

Selv om spillerne har brukt noen tvilsomme metoder for å få tilgang til rommet, skal det visstnok være enkelt tilgjengelig rent lokasjonsmessig.

«Spillkarakteren er i en unormal tilstand»

Helt uten konsekvenser er det imidlertid ikke, hverken for de som fant det, eller for andre spillere. For det første ødelegger det spillmekanikken der enkelte spillere får en rekke fordeler sammenlignet med andre. For det andre kan metodene som er blitt brukt, føre til utestengelse. 

Annonse


For Bethesda skal være smertelig klar over situasjonen, og skal ha suspendert kontoer som har fått tilgang til utviklerrommet. En spiller hevder å ha fått en melding om at spillkarakteren sin var i en «korrupt og/eller unormal tilstand». Videre skal vedkommende ha blitt truet med å få kontoen sin bannlyst permanent hvis han/hun ikke oppga hvordan det forbudte rommet ble åpnet.

Har Bethesda gjort det riktige?

Kilder Eurogamer har snakket med, sier at enkelte spillere har lagt ut virtuelle spillgjenstander for salg på eBay, etter funnet av rommet.

Reaksjonene på Bethesdas håndtering av saken har ikke latt vente på seg. Mange mener det er håpløst av selskapet å suspendere brukere som har oppdaget det som – tross alt – er en feil i spillet. Andre mener det er helt riktig å straffe spillerne som trolig har brutt med spillets retningslinjer.

Hva mener du?

 

Kilde:
Eurogamer

Annonse


Annonse


Annonse