Annonse


Apple: – Vi hadde elsket å bruke Qualcomm-brikker i iPhone Xs, men de nekter oss

Apple ønsker å bruke Qualcomm-brikker i sine mobiler.

Foretrekker Apple Qualcomm?

Det ble avslørt i den pågående rettsaken mellom Qualcomm og FTC. Apple og FTC er enige, og Apple mener Qualcomm tar alt for godt betalt for å lisensiere ut sin modem-teknologi (64 kroner per iPhone), og at selskapet tar hederen for teknologi andre utvikler.

Det var Jeff Williams (Chief Ooperating Officer, Tim Cooks høyre hånd) som i dag vitnet og uttalte at de “Apple hadde elsket å bruke Qualcomm-teknologi”.

Dette er en interessant uttalelse fordi Intel-brikkene ikke har fungert optimalt ved lanseringen av nye iPhone-modeller, og det faktum at bransjen trodde at Apple ønsket å kvitte seg med Qualcomm-teknologi for å også designe sine egne modem.

Annonse


Men, ifølge Williams var planen at Intel og Qualcomm begge skulle levere modem-brikker som tidligere, “men til slutt endte det med at de ikke ønsket å støtte oss eller selge oss brikker”.

– En pistol mot hodet

Apple og Qualcomm måtte forhandle ny kontrakt i 2013, men forholdet skal fort ha surnet da Qualcomm ba om en økning til 8 eller til og med 10 dollar per enhet, opp fra 7,50 dollar (64 kroner).

Williams uttalte som FTC-vitne at de “hadde en pistol til hodet” fordi de enten måtte godkjenne 7,50 dollar per enhet, eller en økning på over 1 milliard dollar i året i lisenskostnader.

“Alternativet, om du ikke godkjenner kontrakten, er at vi må bruke raten til kontrakts-produsentene, som er på 18 eller 17 dollar. Vi trengte deres leveranse av brikker, men om vi prøvde å ta opp kampen juridisk, hadde vi ikke fått tilgang til brikkene. Vi hadde ikke mange valg”, forklarte Williams.

Dette er datoen Apple og Qualcomm møtes i retten. Les alt om saken her:

Den bitre striden skal avgjøres: Apple og Qualcomm møtes i retten

– Apple prøvde å komme til enighet

Williams ringte så Steve Mollenkopf, sjef for Qualcomm, for å prøve å løse opp i floken, men de to kom ikke til enighet. Williams så derfor ingen annen mulighet enn å kontakte daværende Intel-sjef Brian Krzanich for å sørge for at alle modem for 2018-modellene kom fra Intel.

FTC, det amerikanske teletilsynet, mener at Qualcomm har gått over streken og at det ikke er greit selskap som Apple må signere lisens-kontrakter for å handle brikker, og at dette gir Qualcomm en monopol-situasjon.

 

Kilde:
Cnet