Kan dette bli den neste sikkerhetsmekanismen for droner? Mye tyder på det.
Kan dette bli den neste sikkerhetsmekanismen for droner? Mye tyder på det.

Annonse


DJI-droner får fallskjerm – kan nå lovlig fly over store folkemasser

Selskapet Indemnis har utviklet et fallskjermsystem designet for droner. Nylig ble løsningen sertifisert etter internasjonale standarder for dronesikkerhet. Indemnis skal ha utført en rekke vellykkede tester i forkant av dette, 43 for å være nøyaktig.

Sertifiseringen betyr at støttede droner, i første omgang fra produsenten DJI, kan fly over folkemasser, noe som hittil har vært ulovlig – logisk nok.

Dette er første gang et slikt produkt mottar denne formen for sertifisering, og er åpenbart ment for profesjonelle droneoperatører.

Utløses på et blunk

Systemet festes til DJI-dronene, og fungerer som en ekstra sikkerhetsmekanisme i tilfelle dronen slutter å fungere i lufta. En rekke sensorer overvåker dronen og oppdager uregelmessigheter. Dersom dronen begynner å falle mot bakken, vil det iløpet av 30 millisekunder utløses en fallskjerm, som kan ta dronen trygt ned til bakkenivå.

Annonse


Den første dronen som støtter dette systemet, er DJI Inspire 2. I tiden fremover planlegger selskapet å lansere en versjon for Matrice 200 og 600-serien.

Kilde:
Ubergizmo

Annonse


Annonse


Annonse