Xiaomi sparer ikke på kruttet i sin nye Redmi Note 7, særlig ikke når det gjelder kameraet.

Annonse


Denne billigtelefonen gir deg megapiksler så det ryker

Xiaomis kommende billigtelefon er enten bare et genialt eksempel på kostnadseffektivitet eller rene beviset på at megapiksler ikke er et bra mål på hvor bra et kamera er.

Superkamera

Billigtelefonen det er snakk om er inngangsmodellen Redmi Note 7 som for øvrig minner veldig om selskapets egne, mindre telefon Mi Play som de annonserte noen uker tilbake. På telefonen finner man en “vanndråpe”-lomme og fingeravtrykksleser plassert bak samt det viktigste av alt: to kameraer på baksiden hvor den ene er en 48-megapikslers bildesensor med f/1.8 mens det andre brukes for dybdeinformasjon.

I praksis kan kameraet ta bildet med 48 millioner små 0,8-mikropiksler under bra lysforhold eller å kombinere pikslene for å få et bilde tilsvarende et kamera med 12 megapiksler og større 1,6-mikropiksler.

Annonse


Andre spesifikasjoner

Redmi Note 7 har utover dette en forholdsvis stor 6.3-tommers 1080p-skjerm med Snapdragon 660 til prosessor, 4000mAh-batteri, inngang for hodetelefoner samt USB-C-lading. Dessuten har kameraet i front 13 megapiksler.

Om du fatter interesse for Note 7 må du i beste fall belage deg på å vente mange måneder og håpe på at Xiaomi synes godt nok om interessen fra markeder der de ikke altfor godt etablert: den ble tilgjengelig først i Kina før den får sin rundgang i India og andre markeder. Telefonen prises til 999 yuan for innstegsmodellen med 3GB minne og 32GB lagring, tilsvarende omkring 150 dollar eller 1300 kroner.

Kjøper du Redmi Note 7 hvis den lanserer i Norge?

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse