Facebook er en av mange apper som ikke kan fjernes.
Facebook er en av mange apper som ikke kan fjernes.

Annonse


«Umulig» å slette Facebook på enkelte Samsung-telefoner

I en tid der Facebook til stadighet havner i trøbbel, forsøker mange å komme seg vekk fra tjenesten. Økende bekymringer rundt personvern, er trolig den største årsaken.

Men ikke alle får slettet Facebook fra telefonen sin. I en Bloomberg-artikkel kommer det frem at flere ikke får fjernet appen fra enkelte Samsung-telefoner.

Problemet har vært beskrevet i en rekke forum-innlegg tidligere. Det var også der fotografen Nick Winke først hørte om problemet. Han prøvde selv å slette Facebook-appen fra sin Galaxy S8 uten å lykkes.

Riktignok kunne han deaktivere appen, men å fjerne den helt skulle vise seg å være umulig.

Annonse


Skeptiske brukere

– Det forbløffer meg at dersom jeg hadde ønsket å fjerne Facebook helt, ville det fortsatt ligget på telefonen min, sier Winke til Bloomberg.

Han lurer på om Facebook da vil kunne hente inn data fra deg – for eksempel posisjonen din.

– Vi som forbrukere burde kunne bestemme hvilke produkter vi vil ha på enhetene våre, sier Winke.

– Nesten det samme som å slette

Facebook kommer forhåndsinstallert på enkelte telefoner, også på S8. I bunnen ligger avtaler gjort mellom produsenten av telefonen, og Facebook.

Ifølge en talsperson for Facebook, er å deaktivere appen nesten det samme som å avinstallere den. Med det mener selskapet at de ikke samler inn data eller sender informasjon tilbake til Facebook.

Facebook samler inn brukerdata fra disse appene, også

Vil ikke si hvilke telefoner det gjelder

Brukerne blir imidlertid ikke opplyst om dette, verken før eller etter kjøpet av telefonen. Facebook ønsker ifølge Bloomberg ikke å opplyse hvilke telefoner som kommer med appen forhåndinstallert. Så hvis du virkelig vil ha en telefon uten Facebook forhåndsinstallert, må du nesten spørre i butikken.

For øvrig er det også viktig å bemerke at dette ikke gjelder bare Facebook. En rekke andre apper kommer også forhåndsinstallert på telefonene.

Men det er ikke lenge siden det ble kjent at flere populære Android-apper, blant dem nettopp Facebook, sender sensitiv informasjon til Facebook uten brukernes tillatelse. Da er det kanskje ikke så rart at mange brukere nå reagerer.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse