Sony har annonsert to nye TV-er under årets CES-messe i Las Vegas.

Annonse


Sony vil okkupere stuen din med sin 8K-TV

Hvis du føler du har lest denne saken før, skal vi ikke klandre deg. Gigant-TV-ene annonseres på løpende bånd (se Samsungs monster-TV) under årets CES-messe, og Sony har også slengt seg på. Nå blant annet med en ny 8K-TV.

Vi er jo allerede midt i overgangsfasen til 4K, men produsentene kjører nå altså på med 8K-TV-er. Det er svært lite 8K-innhold tilgjengelig, så her må produsentene finne noen smarte løsninger i mellomtiden. Mer om det lenger ned i saken.

Picture Processor X1 Ultimate

Det første først; Sony har nå introdusert to nye modeller – Z9G 8K (LCD) og A9G 4K (OLED).

Førstnevnte modell kommer i to størrelser – 85″ og 98″. De faller dermed innenfor gigant-kategorien.

Annonse


A9G derimot, vil kunne skaffes i mer «normale» størrelser – 55″, 65″ og 77″.

Begge modeller får Sonys Picture Processor X1 Ultimate – dette er kort sagt en teknologi som benytter seg av algoritmer for å forbedre bildekvaliteten.

Sony sier algoritmen kan «på en intelligent måte oppdage og analysere hvert objekt i et bilde, noe som resulterer i et eksepsjonelt detaljnivå og kontrast for å skape et mer realistisk bilde».

Monster-TV-en Z96 er Sonys første 8K-TV som er spesifikt rettet mot vanlige forbrukere.

https://www.youtube.com/watch?v=hjuVxJGmgx4

«Ser ut som 8K»

Sony hevder også at de har utviklet et proprietær algoritme som oppskalerer 4K-innhold til 8K-kvalitet. Teknologien bruker en 8K-database som referanse, før 4K-innholdet forstørres på en veldig «presis måte», ifølge selskapet.

Acoustic Multi-Audio er en annen funksjon Sony skryter av. Her er poenget at du skal høre lyden komme fra det nøyaktige stedet på skjermen der noe skjer. Dette er en illusjon som er gjort mulig av fire høyttalere, to på toppen, og to på bunnen.

Verken pris eller lanseringsdato er offentliggjort.

 

Kilde:
Slashgear

Annonse


Annonse


Annonse