Intel utvikler Lakefield, en smørbrød-CPU som kombinerer det beste fra to verdener.

Annonse


Sjekk Intels Lakefield: hybrid-CPU på 3D-chip

Under gårsdagens pressekonferanse annonserte Intel seks nye 9. generasjons prosessorer, men det som har fått mest oppmerksomhet er likevel at de smått nevnte en plattform som fremdeles ser ut til å være i utviklingsfasen, med kodenavnet Lakefield – tiltenkt produksjon i år.

Mer kraft

Lakefield bærer et hybriddesign med én 10nm Sunny Cove-kjerne og fire 10nm Atom-kjerner, antakelig skal Lakefield gjøre det dagens prosessorer gjør, bare raskere. Det går ut på at brikken har ulike kjerner som begir seg på ulike oppgaver avhengig av hvor krevende de er, i et ledd av å maksimere effektivitet.

Dessuten har Intel benyttet seg av en 3D-metode for å samle ulike komponenter på hverandre, slik at man kan fest sammen flere eksemplarer av plattformen bokstavelig talt inntil hverandre, og uten at dette går på bekostning av Lakefield, heller tvert imot.

Ny versjon av Nervana – samarbeid med Facebook

I andre nyheter fortsetter Intel på sin AI-ferd der fokuset deres er å bygge AI-rettede prosessorenheter, interessant nok som det kan være så har de fått noe uventet hjelp fra Facebook. Intel avslørte nemlig en ny versjon av Nervana-brikken for nevrale nettverk med fokus på den biten av kunstig intelligens som omhandler overveksling av kunnskap til ny data, inference.

Annonse


De to selskapene bærer intensjon om å utvikle en sofistikert brikke som er overlegen i det å gjennomføre oppgaver relatert til inference. Nøyaktig hva Facebook planlegger om å bruke denne teknologien til er uvisst, men det er en kjent sak at lignende teknologi benyttes i mediesøk, innholdsfiltrering og leting etter skadevare.

Kilde:
Engadget, Engadget