Oscar Garvin står bak musikken til det kommende spillet Hytale.
Oscar Garvin står bak musikken til det kommende spillet Hytale.

Annonse


Norske Oscar (28) lager musikk til «Hytale»: – Responsen har vært uvirkelig

I går skrev vi om Hytale – et nytt blokkspill for PC (og konsoll?), utviklet av kanadiske Hypixel Studios. Hvis du synes traileren minner mye om Minecraft er ikke det tilfeldig – selskapet står nemlig bak en av verdens mest populære Minecraft-servere.

Hypixel Studios har med seg norske Oscar Garvin på laget. 28-åringen fra Trondheim har fått æren av å lage musikken til spillet, samt lydeffekter. Vi tok kontakt med Garvin for å høre mer om prosjektet, og hans rolle i det hele.

– Klør meg i hodet over tallene

La oss starte med den enorme responsen traileren har fått. Over 29 millioner visninger har den så langt.

– Jeg kan nesten ikke fatte det. Akkurat nå er det et uforståelig tall jeg bare sitter og myser på mens jeg klør meg i hodet. Om jeg uansett skulle prøve å plukke det fra hverandre så vil jeg si at det er nok flere faktorer som spiller inn i hvorfor akkurat denne traileren har fått en slik respons, sier Garvin.

Annonse


Han tror de har truffet en nerve blant spillerne, og at et blokkspill som Hytale har vært etterspurt i lang tid.

–  I tillegg har Hypixel lang bakgrunn i modding og har bygd et nært bånd med miljøet rundt den populære serveren. Jeg tror vi får ekstra tillit på grunn av at vi lytter og svarer spillerne på sosiale medier, pluss at vi har allerede bevist at vi kan lage engasjerende spillopplevelser gjennom de siste par årene, sier han.

Hytale kan minne veldig om Minecraft. Det er ikke tilfeldig.
Hytale kan minne veldig om Minecraft. Det er ikke tilfeldig. (Ill.: Hypixel Studios)

– Enhver komponists drøm

Han innrømmer at støtten fra Riot Games og spillutviklerlegender som Rob Pardo er med på å gi selskapet ekstra troverdighet.

– Hvordan er det å jobbe med dette for deg?

– Å bli betalt for å skrive og produsere musikk man liker er jo enhver komponists drømmejobb, så jeg har vært fantastisk heldig som får lov til å være i denne posisjonen, noe jeg ikke har planer om å ta for gitt, sier Garvin.

Å jobbe med så mange talentfulle spillutviklere har vært en utrolig reise, forteller han.

– De har virkelig peiling på hva de driver med, med talenter fra alle verdens kanter. Alle er veldig selv-drevne i de rollene de har, som er motiverende. Det å jobbe med spill er på en måte en livsstil. Man må virkelig sette seg inn i hva som skjer på markedet og på nettet og spille med venner og ikke minst ha det gøy. Det er en helt egen verden. En verden vi håper å berike med Hytale!

Her kan du se traileren som snart har 30 millioner visninger på YouTube: 

Annonse


Annonse


Annonse