Den pågående handelskrigen mellom USA og Kina har rammet flere store aktører innen teknologibransjen, deriblant Apple og Samsung.

Annonse


Apple er ikke de eneste som sliter – Samsung med skuffende salgstall

Apple er ikke den eneste teknologigiganten som leverer dårlige tall om dagen: teknologibremsen rammer flere aktører, deriblant Samsung som ikke har truffet estimatene sine for enkelte produkter for de tre siste månedene i 2018.

Driftinntekten har tatt et knekk

Det sørkoreanske selskapet hadde en nedgang i driftsinntektene til 9.6 milliarder dollar for det siste kvartalet – opprinnelig ble det inntekten deres prognostisert til 12.2 milliarder dollar. Det er i stor grad nedgang i salget av minne og lagring til dataenheter som står for nedgangen i driftsinntektene, der Bloomberg skriver at forholdet mellom USA og Kina har påvirket etterspørselen etter minne som brukes i alt fra datamaskiner til mobile enheter.

Noe av nedgangen i etterspørselen er direkte sporbart til Apples svake salg – Apple er en stor kunde i komponentsalget, slik at det har hatt store ringvirkninger når selskapet ikke har hatt like stort behov for komponenter som før, og spesielt når de har måttet kutte ordre.

Analytikere i sjokk

En analytiker i Hi Investment & Securities beskriver Samsungs resultat som et eneste stor sjokk, og sier at det ikke bare er Apple som er tilbakeholdne i komponentkjøp, men at det også gjelder mange andre produsenter av smarttelefoner, servere og datamaskiner. Ifølge Song Myung-sup blir Samsung nærmest tvunget til å kutte prisene på disse komponentene siden kundene ikke godtar de opprinnelige prisene under slike forhold.

Annonse


Analytikerne er enige i at man ikke kan se noe til høyere etterspørsel i årets første kvartal ettersom det vanligvis er en sesong med lite salg hvor kundene vet at prisene senkes og at det ikke er hast med å kjøpe. I andre kvartal derimot – når Samsung lanserer Galaxy S10 og andre Android-telefoner annonseres – er det ventet at etterspørselen etter smarttelefoner går opp, så vel som etterspørselen etter Samsungs minnebrikker.

Kilde:
Bloomberg

Annonse