Hvis RCS tar over for SMS en gang i fremtiden, må neste Apple også følge etter.
Hvis RCS tar over for SMS en gang i fremtiden, må nesten Apple også følge etter.

Annonse


Operatørene vil at Apple skal gå over til «neste generasjons SMS»

SMS-standarden har ikke utviklet seg nevneverdig siden den kom på 90-tallet, og nå har flere nettbaserte tjenester i stor grad tatt over for standarden.

Men samtidig som at SMS blir stadig mindre brukt, jobbes det stadig med en etterfølger. RCS (Rich Communications Services) er et ny plattform som ventes å kunne ta over for SMS i fremtiden. Telenor har som nordens første operatør tatt i bruk teknologien, gjennom sin tjeneste SMS+, og i mars lanserte også Telia en lignende løsning, også kalt SMS+.

Er i samtaler

Nå ryktes det at også Apple vurderer å ta i bruk RCS – plattformen som lar deg sende innhold langt utover det vanlige SMS-formatet. Med RCS kan du sende video, bilder, filer og lydmeldinger. For Apple-brukere kan det bety enklere kommunikasjon med alle som ikke bruker selskapets produkter.

Det er et innlegg på Reddit som hinter til at Apple muligens vurderer å slenge seg på teknologien. Et bilde viser nemlig at Apple har vært/er i samtaler med med operatører for å eventuelt implementere RCS i sine produkter. Bildet stammer fra et GSMA-arrangement i oktober i fjor.

Annonse


Kan tvinge Apple til å gå over

Mange vil nok kanskje løfte litt på øyenbrynene av hele greia – Apple elsker jo sine propetiære løsninger, så hvorfor skal de da ta i bruk RCS? Ifølge bildet fra lysbildefremvisningen har operatører lagt press på Apple for å få dem til å gå over til den nye plattformen.

I en fremtid der 2G og SMS vil fases ut, er det interessant å se at Apple i det minste vurderer den nye standarden. Og kanskje tvinges de til å gjøre det – SMS er jo det som brukes når iMessage ikke er tilgjengelig. Hvis SMS forsvinner, må Apple følge etter.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse